OTOČAC – U subotu je 20. Eko Etno Gacka. A tada je i natjecanje u kuhanju kotlića. Naravno da zanimanje podiže i ocjenjivački sud pa svi računaju da će njihov kotlić biti najbolji.
Kako su ove godine organizatori „široke ruke“, ne šteti se na troškovima, tako su u „strašni sud“ angažirani i poznati kuhari odnosno chefovi, masterchefovi, kako li se to već zove.
Tako će u ocjenjvanju sudjelovati Ivka Čukelj - vrsna kuharica i voditeljica kuhinja više restorana: Starogradski podrum, restoran Pivovara, restoran kluba Cibona, dugogodišnja voditeljica kuhinje Hrvatske narodne banke te članica Hrvatskog kuharskog saveza. Zatim Branko Žufika - dugogodišnji šef kuhinje u hotelu Esplanade Zagreb, nositeljc akademske kuharske titule, član Hrvatskog kuharskog saveza i član ocjenjivača pri HKS-u i Branko Čukelj - šef kuhinje hotela Intercontinental Zagreb, sadašnji Westin, dopredsjednik Hrvatskog kuharskog saveza, član Hrvatske kuharske akademije i ocjenjivač jela pri HKS-u.
A ove godine stalnom triju pridružit će se i poznati cheff Melkior Bašić, poznat kao član žirija iz emisije MasterChef.
Zadatak im zasigurno ne će biti lak jer trebaju isprobati i ocijeniti čak 46 kotlića, što je najviše do sada prijavljenih ekipa – vele u Turističkoj zajednici.
M.K.