Lika nekretnine

Korenički Komunalac dobio novo vozilo za skupljanje otpada

Objavljeno: 17.04.2014

Korenička komunalna tvrtka KOMUNALAC u svom je voznom parku bogatija za novo MAN-ovo vozilo za odvoz smeća. Vrijednost vozila je 1.335.000,00 kn. Djelatnici Komunalca nakon primopredaje upoznali su se s tehničkim karakteristikama vozila koje će ovih dana započeti s odvozom smeća.

Lani je ta komunalna tvrtka predala zahtjev Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji je osigurao financiranje toga vozila s 80%, a 20% je financirala sama tvrtka Komunalac. Natječaj za nabavu vozila dobila je tvrtka Gradatin iz Zagreba.

Nabavom novog vozila uz postojeće povećati će se operativnost i učinkovitost prilikom sakupljanja otpada u čitavoj općini posebice na prostoru NP Plitvička jezera. Općina Plitvička Jezera turistička je općina s ljetnim opterećenjem u komunalnim poslovima oko odvoza smeća i brige oko čistoće općine, pa će još jedno vozilo povećati broj odvoza i time osigurati brže pražnjenje kontejnera i kanti za smeće. Općina Plitvička Jezera i komunalna tvrtka Komunalac iznimno su zahvalni Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji je prepoznao potrebe turističke općine i potrebe za podizanjem svijesti o čistoći te s 80% financiranja znatno olakšao nabavu tako skupog i potrebnog vozila.

Davor Domazet

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr