SISAK - Stručni skup Lokalni izazovi u proizvodnji hrane, kojeg organizira Županijska komora Sisak u suradnji sa Županijskom komorom Otočac, Županijskom komorom Virovitica i Sektorom za poljoprivredu HGK održat će se 12. lipnja s početkom u 10:30 sati u Sisku u Županijskom centru – Kongresna dvorana I. K. Sakcinskog 26.
Svjesni važnosti samodostatnosti u hrani za stabilnost i otpornost našeg društva kroz razmjenu znanja i primjera dobre prakse ovim skupom želi se ukazati na važnost proizvodnje hrane u količinama dovoljnim za svoje potrebe. Renomirani stručnjaci iz gospodarstva, akademske zajednice i institucija u svojim izlaganjima govorit će o važnosti Strateškog plana Republike Hrvatske u okviru ZPP-e; budućnosti hrvatske poljoprivrede i prehrambene industrije u vrijeme klimatskih, demografskih i političkih promjena te o važnosti investicija u funkciji povećanja produktivnosti i konkurentnosti u proizvodnji hrane.
Prijave su moguće putem portala Digitalna komora do 10. lipnja ili do popunjenosti kapaciteta dvorane. Tvrtke koje plaćaju članarinu HGK ne plaćaju kotizaciju, a za sve ostale zainteresirane, visina kotizacije za skup je 100 eura plus PDV – vele u ŽK Otočac.
M.K.