Lika nekretnine

Nešto krađa i otimačina, mnogo prometnih

Objavljeno: 10.06.2019

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (od 7. do 10. lipnja) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, 12 prometnih nesreća i dva narušavanja javnog reda i mira.

U subotu oko 12:30 sati u Smiljanu nepoznata je žena od 99-godišnjaka ukrala novac. Kazneno djelo počinila je tako da mu se predstavila kao djelatnica katastra, te da zemlja u njegovom vlasništvu nije dobro uknjižena i da će morati platili tisuću kuna da se zemlja pravilno uknjiži. Potom ga je zatražila i na uvid odrezak od mirovine i nakon što je izvadio iz novčanika odrezak i pokazao joj ga, ona je uzela novčanik u kojem se nalazilo nekoliko tisuća kuna i pobjegla automobilom.

Iz policije pozivaju građane na oprez pri puštanju nepoznatih osoba u kuće, te da budu sumnjičavi i provjere tko im je ispred vrata.

Noću 8./9. lipnja u mjestu Čoviće, grad Otočac, nepoznati je počinitelj povalio u gospodarski objekt u vlasništvu 68-godišnjakinje, iz kojega nije ništa ukrao. Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će nadležnomu državnom odvjetništvu biti podnijete kaznene prijave.

Jedan prometna nesreća je s ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Korenice. U njoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tomu periodu utvrđeno je ukupno 13 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Gospiću kod 23-godišnjeg Hrvata (1.68 g/kg). On je isključen iz prometa, te je protiv njega podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

PU ličko-senjska

 
Ponuda zimskih aranžmana s uključenom ulaznicom u Nacionalni park
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr