Lika nekretnine

Kada sutra predsjednici obrlate Otočac

Objavljeno: 14.06.2019

OTOČAC – Otočac je ovih dana u – drugom stanju. A kako i ne će biti, tu je smotra folklora, 20. po redu, velik je to jubilej. Događanja kao u priči, te daj nahrani i napoji, te daj odaberi miss i mistera u narodnoj nošnji, daj zatvori cestu, daj održi smotru i na kraju još koncert „predsjednika“ Škore. Nije to lako sve stići, daleko od toga. Još kad se k tome doda dvoje predsjednika, Kolinda i Miroslav, pa koja je to samo dogovornost, ma da ti se glava raščetvori.

Ali, sve će se to nekako podnijeti, samo kad je lijepo vrijeme. Već godinama i godinama za smotru je uvijek ili lemala kiša ili se prijetilo crnim oblacima. Smotra u svibnju – pada kiša, pomakni je u lipanj – opet pada kiša. Ovaj puta je molitva djelatnika Gackoga pučkog otvorenog učilišta urodila plodom (još kad neki posumnjaju u snagu molitve, hm!) pa će Bog dani lijepo i sunčano vrijeme. Ali bit će vruće, strahovito vruće, a folkloraši odjeveni u zimsku nošnju kao da zimi idu u drva, ali neka, vele, neka padaju u nesvijest, hitna je tu, samo da ne pada kiša. Pa tko živ, tko mrtav.

A uvečer Miroslav, doduše ne s tisuću tamburaša, bit će ih nešto manje, ali Miroslav je Miroslav. Pa tko ne bi došao na smotru i koncert? Bi da mu glava fali, a kamoli.

M. K.

 
Ponuda zimskih aranžmana s uključenom ulaznicom u Nacionalni park
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr