Lika nekretnine

Održana 10.sjednica Gradskog vijeća Grada Otočca

Objavljeno: 21.06.2019

OTOČAC - Pod predsjedanjem Branislava Šutića održana je u srijedu 10. sjednica Gradskog vijeća Grada Otočca. Počela je pitanjima vjećnika u okviru aktualnog sata.

Vjećnika Milana Gomerčića, HDZ iz Čovića zanimalo je  uređenje igrališta u Čoviću i upozorio je na   sigurnost žitelja  u naselju Lug s obzirom da se radi kraćeg puta prema Sincu brže vozi   tom uskom cestom.  Gradonačelknik Kostelac je  odgovorio kako  je proračunom osigurano 30.000 kuna  i igralište će biti uređeno,a  ukoliko bude zahtjeva stanovnika Luga, vidjet će se i reagirati  postavljanjem  zankova radi usporavanja brzine  prometovanja spoemnutom cestom.

 Vjećnik Josip Dasović, SDP m zuanimao se za ispravnost vode za piće, kako se i u koji9m intervalima kontrolira.

Odgovarajući  na to gradoanečlnik je rekao da  podzeće Komunalac prema ugovoru sa Zavodom za javno zdravstvo  obavlja kontrole  u predviđenim rokovima te se ne može reći da je voda neisravna, može doći do povremenih zamućenja nakon kiša, ali se redovno kontrolira.

Vjećnica Danica Janjatović, HDZ zanimala  se za porovedbu  programa produženog boravka djece u školi  s obzirom  da su za to bila osigurana sredstva  i neispravnost rasvjetnih tijela u Hrvatskom polju. Gradonačelnik Kostelac je  odgovorio da su sredstva osigurana, ali nije jednstavna provedba. Ravantljica škole u surandji sa županijom zadužena je za prijedlog i provedbu. Pitanje treba uputiti  ravnateljici dodao je predsjednik Vijeća Branislav Šutić.

Vjećnica Ana Marija Cvitković HDZ pitala je za dovršetak uređenja okoliša osnovne škole, što rekla je , zanima roditelje.

Gradonačelnik Kostelac odgovorio je da će biti završeno tijekom ljeta a prirpeme su obavljene.

Gradski vijećnik i potpredsjednik GV Ivica Orešković pitao je za prostor za rad Vijeća mjesnog odbora Ličko Lšeće.  Ključevi su predani odgovorio je graodnačelnik.

Vjećnicu Vlatku Ružić, HDZ zanimalo je  saniranje zgrade GPOU i krova.  Provedba i čekanje natejčaja usporilo je rješavanje, odgovrio je pročelnik Stevan Uzelac.  Nezavisni vjećnik Kristijan Bakarić osvrnuo se na problematiku vojarne ali i pitanje neisplaćenih dnevncia za rad odbora za Statu i Poslovnik.  Bit će riješeno  kada se razjasni  broj sjednica na istu temu – odgovoio .je pročelnik Uzelac. Zamjenik graodnačelnika Nenad Janković za pitanje vojarne  naglasio je prisutne opasnosti zbog poznatih okolnosti Ministasrtvo državne imovine ne raspolaže sredsvima za sanaciju. Sadašnje rješenje kroz vojarnu je rizično, ilegalno  i nužno je pronaći dugoročbno  alternativno rješenje. Gradonačelnik Kostelac je  dodao da uskoro slijedi potpisivanje ugovora o  predaji  Gradu Otočcu  u vlasništvo starog kruga i zgrade vojarne te će biti prigode razgovarati u Ministarstvu o toj problematici.

Vjećnik HSLS Milan Sigurnjak  istaknuo je veliki broj praznih poslovnih prostora u gradu i njihvoih naknada, a osvrnuo se i na  problem odlaganja uginulih životinja u kontejner nedaleko od stočne tržnice, kao i ruševina  još iz vremena Domoinskog rata. Komunalni redari  su izdali 4 rješenja za takve građevine rekao je graodnačelnik , uz pristune probleme ipak se kreće.  Potpredsjendika vijeća Ivicu Oreškovića zanimalo je uređenje i rokovi završetka naselja Bartola kašića.  Gradonačelnik je također izrazio nezadovoljstvo tempom radova, ali obećanje izvođača je da će do kraja kolovoza ( 24.8.)  biti završeni kada su i predviđeni rokovi završetka.

Vjećnica Vlatka Ružić još  se osvrnula na financiranje  radnimh  bilježnica za učenike s obzirom da su udžbenici riješeni putem Vlade RH. To pitanje je moguće riješiti rebalansom- istksanjuto je.

Nakon aktualnog sata  vjećnici su razmotrili bez primjedbi izvješće  o radu Graodnačelnika Stjepana Kostelca za razdoblje srpanj - prosinac 2018. godine.

Razmotrena su zatim izvješća o radu Gradskog društva Crvenoga križa,  Dječjeg vrtića Ciciban i Javne ustanove Narodna knjižnica Otočac za 2018.godinu. Ravnatleji su uz pisana izvješća i usmeno odgovarali na  pitanja vjećnika. Sjednica je nakon kraće stanke nastavljena  donošenjem odluka  vezanih za komunalnu problematiku i drugim temamam u okviru nadležnosti Grdskog vijeća, te donošenje rješenje o izboru članova Gradskog savjeta mladih Grada Otočca. 

I.B. 

 

 

 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr