Lika nekretnine

Profesorica na izletu puštala učenicima pjesmu Od Vardara pa do Triglava

Objavljeno: 22.06.2019

S obzirom na to da se boje izaći javno, pod imenom i prezimenom, jer spominju načelnika općine i ne žele imati problema s vlastima, a niti s profesoricom u školi, odlučili su ovako ispričati što se dogodilo.

Naime, roditelji svjedoče kako je u autobusu profesorica Tjelesne i zdravstvene kulture u OŠ dr. Franje Tuđmana i OŠ Plitvička jezera puštala učenicima preko razglasa u autobusu pjesmu "Od Vardara pa do Triglava" poznatu i kao "Jugoslavijo".  Ova pjesma bila je popularna 80-tih godina prošlog stoljeća i smatrana je neslužbenom himnom bivše države.

Portal Likaplus kontaktirao je profesoricu Kovač te su je pitali zna li što o puštanju pjesme. "Na svakom izletu u busu se sluša što kome padne na pamet od kojih 90 posto nisam čula", rekla je profesorica. Od Thompsona do 'cajki' koje se pjevaju svaki vikend u Korenici. Što sam ja puštala ne sjećam se, gotovo uvijek ono što traže djeca. Dotična pjesma se pojavila kad su ukucane 80-te i nije ni odsvirala do kraja. Nisam ljubitelj Jugoslavije jer mi je ubila oca, ali mi ne pada na pamet da vodim računa o tome što tko sluša. Nek' ministarstvo da CD svakom voditelju ekskurzije pa nek se sluša 'Zeko i potočić' cijelim putem", rekla je profesorica Kovač.

Kontaktiran je i vozač autobusa koji je potvrdio činjenice. "Prvo su unijeli u autobus neku razglas-kutiju, koja je tako treštala puštajući neprimjerene pjesme, da sam se bojao da će puknuti stakla na autobusu. Kada im je "crkla" ta razglasna kutija, tada je prof. Lidija Kovač puštala preko mikrofona i razglasa autobusa pjesme koje je birala s mobitela. Tako je pustila preko razglasa i kako je ona rekla "himnu Jugoslavije" i rekla da tu pjesmu posvećuje vozaču i prof. Radmili Stojanović. Ja sam je samo onako pogledao i mislim da joj je bilo jasno što mislim o njezinu ponašanju. Puštati pjesmu učenicima "Jugoslavijo" i to nakon 28 godina od krvavog rata i raspada Jugoslavije nisam doživio nikada, a pogotovo od nekoga tko bi trebao učiti djecu i odgajati", rekao je vidno razočaran vozač autobusa.

Direktno.hr

 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr