Lika nekretnine

Tijelovo u Donjem Lapcu i Zavalju

Objavljeno: 22.06.2019

DONJI LAPAC - Svetkovina Tijelova ove godine svečano je proslavljena u župi Sv. Ivana Pavla II. u Donjem Lapcu i župi Sv. Franje Asiškog na Zavalju. Svečane svete mise i procesije s Presvetim Oltarskim Sakramentom predvodio je mons. Janusz Stanislaw Blachowiak, prvi tajnik Apostolske nuncijature u Republici Hrvatskoj.

Mons. Blachowiak rado se odazvao pozivu župnika vlč. Dina Rupčića koji ga je na početku svete mise u ime župljana pozdravio. Mons. Blachowiak je između ostalog istaknuo da je njegova radost trostruka zbog toga jer u 10 godina diplomatske službe nije nigdje predvodio misu na svetkovinu Tijelova, drugi razlog je boravak u jedinoj župi u biskupiji posvećenoj Sv. Ivanu Pavlu II., odnosno Sv. Franji Asiškom, a treći što su i Donji Lapac i Zavalje male zajednice po broju katolika, a takve zajednice posebno su na srcu pape Franje u čijem predstavništvu u Hrvatskoj on sada djeluje.

U Donjem Lapcu u procesiji su sudjelovali članovi KUD-a Kraljica Katarina u nošnjama, dok su četvorica muževa nosili baldahin. Također u  procesiji su sudjelovali i policajci noseći ferale uz Presveti Sakrament.

GSB/M.K.

 
Ponuda zimskih aranžmana s uključenom ulaznicom u Nacionalni park
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr