Lika nekretnine

Tjedan događanja prije, na i oko Ilinje u Sincu

Objavljeno: 10.07.2019

SINAC – Svake godine prate nas određene konstante, ali i svaka proslava Ilinje ipak je svake godine jedinstvena. Ova godina iznjedrila je brojne aktivnosti koje će kvalitetnije ispuniti kulturnu glad za umjetničkim sadržajima s raznih polja ljudskog stvaralaštva.

Ovo vrijeme je prije svega duhovne pripreme te je stoga prije svega potrebno i mudro duhovno se obogatiti. Svete mise i prijepodnevna i poslijepodnevna kao i svake godine bit će slavljene u župnoj crkvi svetog Ilije Proroka.

 Uz duhovni stol svakako je običaj i potreba okrijepiti se i svjetovnim jelo. Svakako je tu jako bitan element druženja i prijateljevanja. Dan je to kada se posjećuje rodbina. Kada se posjećuju grobišta predaka. Kada je kućna trpeza nešto bogatija i kada se rado očekuju gosti jer štimana je kuća koja drži do običaja pa počasti od putnika namjernika do rekli bi visokih „uzvanika“ , ali i slučajnog gosta.

Pjesma, ples, običaji, druženja to je Ilinja i ove godine. Raspored događanja je na priloženom plakatu. O svakom događanju uskoro više i detaljnije. Dobro nam došli!

 

Jasna Ilić

 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr