Lika nekretnine

Jaka kiša u Gackoj, srećom nije bilo oluje

Objavljeno: 28.07.2019

OTOČAC – Turistička zajednica Grada Otočca je Bogu zahvalna što je druga noć Eko etno Gacka prošla bez kiše. Prijetilo se, nije da nije, neki su bili uznevjereni i pitali hoće li se cijela manifestacija otkazati, direktorici Mladenki Orešković nije to bilo ni na kraj pameti. A kako će i odgoditi, toliki trud, toliki ljudi, toliki izlagači, pa natjecatelji u kuhanju lovačkog gulaša, Zečić pjeva, ma tko to može otkazati. A da kiša ne bi sve pokvarila, povjerovali su u snagu molitve i izmolili da kiše ne bude. Jest da je negdje oko 22 sata u daljini počelo tu i tamo sijevati, čak je katkada i zagrmjelo, ali sve su to reflektori i razglasi nadjačali.

A onda, onda tijekom noći kiša, do jutra padala k'o luda, pravi pljusak, ma zna se napraviti kišna zavjesa da ne vidiš na drugu stranu ulice. I vjetar nosi kišu. I pada, još uvijek pada, premda je jenjala. No ne znači da opet ne će pojačati pljusak, gradske ulice plivaju, kanalizacija jedva guta svu vodu, ponegdje je voda prodrla u podrume pa su pozvani vatrogasci na intervenciju. I tako dok neki uživaju u ljetnoj kiši, druge zbog nje boli glava. Valjda tako to mora biti.

Čini se da se zrak promijenio, da je podvatila bura, a kada će ona oblake raščistiti, vidjet će se. Srećom nije bilo tuče, nije bilo jaka vjetra, uostalom kiše treba svemu.

M. K.

 
LJETO U HOTELU JEZERO
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr