Lika nekretnine

Biskup Križić u Svetom Roku predvodio svetkovinu župnog patrona

Objavljeno: 17.08.2019

U Svetom Roku, župi u Udbinskom dekanatu kojom upravljaju franjevci iz Gračaca, svetu misu prigodom zaštitnika župe sv. Roka, u petak 16. kolovoza u 18 sati predvodio je gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić u koncelebraciji s novim župnikom fra Ivanom Šimuncom, župnim vikarom fra Ignacijem Sladojom, gvardijanom samostana Svete Marije Bezgrješne u Karinu fra Petrom Klarićem, župnikom Lišana fra Božom Mandarićem, biskupovim tajnikom i kancelarom Mišelom Grgurićem, udbinskim dekanom i župnikom Josipom Šimatovićem i župnikom Obrovca Krešom Ćirakom.

Biskup je u propovijedi rekao kako danas slavimo sv. Roka zaštitnika ovog lijepog mjesta i župe koji su dobili naziv upravo po ovom velikom svecu. Ovaj velik svetac rođen je u Francuskoj u 14. stoljeću kada je Europu uz ratove poharala i velika kuga. Veoma rano je ostao bez roditelja koji su mu prenijeli kršćansku pobožnost, a napose prema Djevici Mariji. Kada je ostao bez roditelja prodao je sve imanje i bogatstvo razdjelio siromašnima, a svoj život posvetio bolesnima i jadnima. (…)

Na kraju svete mise biskup Zdenko poželio je dobrodošlicu novom župniku fra Ivanu koji uz župnog vikara fra Ivana pastoralno brine o župama koje imaju svoju patnički dimenziju. Nakon svete mise biskup se zadržao ispred župne crkve u druženju s narodom.

GSB / I.B. 

 
LJETO U HOTELU JEZERO
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr