Lika nekretnine

Barkanovac Toni Marić na 7.XC maraton Crikvenica ”Husqvarna XCM Kup Hrvatske 2019.

Objavljeno: 07.09.2019

U nedjelju 01. rujna organiziran je 7. XC maraton Crikvenica ”Husqvarna XCM Kup Hrvatske 2019”. Crikvenički maraton je privukao stotinjak natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Italije i BiH. Pobjednik je Slovenac Boštjan Hribovšek u muškoj i domaća biciklistica Gorana Težak u ženskoj konkurenciji.

Maraton koji se boduje za kup Hrvatske organizira Biciklistički klub Crikvenica. Vozile su se tri rute kroz Crikvenicu i Vinodol. Sudionici su podijeljeni u više kategorija, a vozilo se na tri staze. Biciklisti u kategorijama Elite&U23, Elite W, Veterani A i Sport vozili su najzahtjevniju stazu A dugu 65 kilometara. Staza je vodila prema Grižanama, dalje preko Peski prema Lukovu. Uslijedio je spust prema Grižanama i Kotoru, a potom dalje prema Trgu Stjepana Radića u Crikvenici gdje je bio cilj. Ovu stazu vozilo je 26 biciklista koji su prešli ukupnu visinsku razliku od 1. 730 metara.

Stazu B dugu 47 kilometara vozio je najveći broj biciklista, njih 49. Biciklisti se penju na Kotor preko Saftića, a tamo je krenuo uspon prema Peskima, Pašlinu i Lukovu, a za put natrag u Crikvenicu slijedila se trasa staze A. Stazu su vozili biciklisti u kategorijama Veterani B, C i D, Juniori i Juniorke te Rekreativci 1. Ukupna visinska razlika koju su prešli biciklisti iznosila je 1. 270 metara.

Staza C bila je namijenjena prvenstveno rekreativcima i najmlađim natjecateljskim kategorijama. S 32 kilometra i 565 metara uspona staza nije bila prezahtjevna, a uključivala je zanimljivu dionicu dugu četiri kilometra po kamenitom, primorskom terenu. Maraton je završio spustom niz Kotor do cilja. Stazu C vozilo je 20 biciklista podijeljenih u kategorije Kadeti i Rekreativci 2.

Biciklistički klub Barkan je također imao svoga predstavnika na ovoj vrlom zahtjevnoj stazi. Toni Marić je prestavljao svoj klub u konkurenciji Juniora na stazi B i plasirao se na treće mjesto. Crikvenički maraton ujedno je i predposljednje kolo Husqvarna XCM kupa Hrvatske 2019. Predstoji posljednje kolo Kupa koje će se uz podjelu medalja ukupnim pobjednicima održati u Rapcu. Utrku u Rapcu organizira Adrenalina Giant MTB Team.

Rezultati: http://www.hbs.hr/wp-cont…/uploads/…/09/Utrka-Crikvenica.pd 

A.M.

 
Ponuda zimskih aranžmana s uključenom ulaznicom u Nacionalni park
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr