Lika nekretnine

Isplaćene potpore za navau stelnih junica

Objavljeno: 01.10.2019

ZAGREB – Ovih dana isplaćena je nacionalna Potpora za kupovinu steonih junica kombiniranih i/ili mliječnih pasmina iz Programa potpore proizvođačima radi obnove narušenog proizvodnog potencijala u sektoru govedarstva od 2018. do 2020. godine u ukupnom iznosu od 19.997.000 kuna.

Pravo na potporu ostvarilo je 667 korisnika, a iznos potpore ograničen je na maksimalnih 30.000 kuna po korisniku za sufinanciranje troška kupovine minimalno tri grla stelnih junica.

  Program potpore proizvođačima radi obnove proizvodnog potencijala u sektoru gospodarstva osmislilo je Ministarstvo poljoprivrede kako bi pomoglo proizvođačima mlijeka i teladi za proizvodnju goveđeg mesa koji su posljednjih godina bili oštećeni prijetnjom pojave zaraznih bolesti koje su narušile proizvodni potencijal na njihovim poljoprivrednim gospodarstvima što je zbog već prisutnog poremećaja na tržištu u sektoru mlijeka i mliječnih proizvoda dodatno otežalo njihov položaj.

Potpora za kupovinu stelnih junica namijenjena je poljoprivrednicima koji su upisani u Upisnik poljoprivrednika, a  koji na svom poljoprivrednom gospodarstvu drže krave kombiniranih ili mliječnih pasmina goveda te ih koriste u proizvodnji mlijeka i koje su evidentirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja. 

Potpora je namijenjena sufinanciranju troška kupovine minimalno tri grla kategorije steonih junica, dok je iznos potpore ograničen na maksimalnih 30.000,00 kuna po korisniku. 

Program se sastoji  od dvije mjere: Potpora za kupovinu stelnih junica kombiniranih i/ili mliječnih pasmina goveda i Potpora za gubitak prihoda u uzgoju rasplodnih junica – stoji u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.

M.K.

 
Ponuda zimskih aranžmana s uključenom ulaznicom u Nacionalni park
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr