Lika nekretnine

Gacka i Otočac u finalu za Najuspješniju destinaciju ruralnog turizma

Objavljeno: 04.10.2019

VINKOVCI - U okviru projekta Godišnje hrvatske turističke nagrade Hrvatska turistička zajednica je i ove godine provela natječaj za izbor „DESTINACIJA GODINE“. Natječaj je bio otvoren od 14. lipnja do 1. srpnja, a u tom razdoblju od predstavnika turističkih klastera zaprimljeno je ukupno 56 kandidatura.

Sukladno bodovanju i kriterijima, destinacija Otočac postaje jedna je od finalista unutar potkategorije Najuspješnija destinacija ruralnog turizma.
Prezentaciju destinacije pred predstavnicima Radne skupine II. kruga ocjenjivanja, a među kojima su biti predstavnici Ministarstva turizma (7 članova), Hrvatske turističke zajednice (7 članova), Hrvatske gospodarske komore (3 člana), Ekonomskog fakulteta u Zagrebu (3 člana), Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji (3 člana) te Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli (2 člana) održali smo 10. srpnja 2019. u Mariji Bistrici .
Nakon održane prezentacije, Otočac je jedan od finalista Godišnje hrvatske turističke nagrade u kategoriji DESTINACIJA GODINE, potkategoriji Najuspješnija destinacija ruralnog turizma. Komisija od tri člana došla je u obilazak destinacije 23. i 24. srpnja 2019.
Nakon kave dobrodošlice uz glagoljačice, komisija uz stručno vodstvo, obišla je Hrvatski centar za autohtone vrste riba i rakova i najstariji arheološki lokalitet – Pećinu, kod Tončinog most meditirali su uz boje i zvukove Gacke. Posjetili su OPG Bogdanić te obišli Centar Grada, Gačanski park hrvatske memorije, Kuglanu Otočac i Forticu.
Hvala Ruži Orešković, Manji Kostelac Gomerčić, Josi Brajkoviću, Milanu Kranjčeviću, Valentinu Hršak, Heleni Bogdanić i Dadi Sladoviću koji su uz domaćina djelatnice Turističke zajednice Grada Otočca prezentirali destinaciju Otočac.

Gacka i Otočac su ovogodišnji finalisti ove kategorije, Baranja je proglašena najuspješnijom destinacijom, a Otočac s Trakošćanom je slijedi.

M.O.

 
Ponuda zimskih aranžmana s uključenom ulaznicom u Nacionalni park
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr