Lika nekretnine

Kriće svadba s majčina dvora - FD Otočac u Sisku

Objavljeno: 14.10.2019

OTOČAC – Folklorno društvo Otočac već uvelike brusi opanke i potšiva coklje, idu na već tradicionalni 26. susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina, koji se održava u organizaciji Hrvatskog sabora kulture te županija u kojima se sve odvija.

Iako je ovaj susret  organiziran u dva vikenda, 19. listopada u Centru za kulturu u Čakovcu predstavit će se odabrane točke u kategoriji koreografiranog folklora, dok će ljepotu izvorne folklorne baštine skupine prikazati na pozornici Rafinerijskog doma u Sisku 26. listopada, pozvano je 12 društava. E na ovome u Sisku će nastupiti i Folklorno društvo Otočac s točkom pod nazivom Kriće svadba s majčina dvora.

Program Susreta prati stručno povjerenstvo koje će dodijeliti Prvu, Drugu i Treću nagradu Hrvatskog sabora kulture, a najuspješniji ansambli nastupit će na Razglednici 9 kulturno-umjetničkog amaterizma Republike Hrvatske u svibnju 2020. godine.

Ansambli i skupine su pravo sudjelovanja na 26. susretu izborili nastupom na županijskim smotrama kojih je ove godine bilo ukupno 20 te putem jednog samostalnog pregledavanja.

M.K.

 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr