Lika nekretnine

JOOOOJ… DA SAM JAAA BISKUP…

Objavljeno: 09.04.2020

U novinama danas nevjerojatno živahno! 'Korona' već bila ušla u kolotečinu i monotonu dosadu, a onda su svećenici dali novinarima štofa – baš na Cvjetnicu, kao i Isus farizejima! U Splitu je kolega don Jozo izazvao 'skandal'… jer nikako nije mogao shvatiti logiku po kojoj vjernici kad god požele smiju doći u crkvu na molitvu i držati se propisa, ali čim počne MISA moraju otići kući! Zato je ispred njegove crkve morala čak i policija intervenirati, a on se morao iznervirati – vjerojatno im je rekao da to ni yu-milicija nije radila u komunizmu… Nakon toga njegov ga je biskup gotovo proglasio slučajem za psihijatriju… Habent sua fata libelli (et parochelli)…

A na Hvaru je „notorni“ – kako bi rekli naši nekadašnji 'režimski' novinari koji nisu prošli duhovnu tranziciju, kao i oni njihovi nasljednici koji su formirani u starim kalupima – don Mili Plenković, „kojega je obradovala Goldsteinova smrt“, kako stoji u naslovu vijesti novinarke Ane Franić u SD, i koji „sada novinare naziva lešinarima“. A kolega Mili je, potičući narod da se drži reda i propisa – pri čemu je kao dodatni argument pozvao narod da od neugodnosti 'poštedi' dvojicu njihovih otočana Plenkyja i Beroša (što mu je jedini gaf!) – doslovce rekao: „Kladim se da će novinarski lešinari doći promatrati što se zbiva da mogu objaviti bombastičnu vijest…“ (to se vidi na priloženoj fotki).

Dakle, novinarku je žestoko i bolno uvrijedila sintagma NOVINARSKI LEŠINARI, što je protumačila odnosno bezobrazno don Miliju povalila kao da je SVE novinare prozvao lešinarima. A to NIJE ISTINA! Jer, očito je, on je samo htio naglasiti kako među novinarima ima i „lešinara“ – što je potvrđeno 'milijun puta'. Najjači dokaz za to jest nepravedna optužba australskog kardinala Pella za pedofilsko zlostavljanje, što je konačno i sudski odbačeno, a kojega su upravo NOVINARI nazivali pedofilskim LEŠINAROM…!!! Sapienti sat (a blenti ni budilica), s napomenom svima a ne samo novinarima (koje sve jako volim jer sam u tome 40 godina!) da nije teško razlikovati „novinarske lešinare“ i „lešinarske novinare“!

Međutim, ipak je svima show ukrao jedan talijanski biskup – kažnjen je s 200 eura jer – kao i don Jozo u Splitu – u Rimu nije htio RAZTJERATI VJERNIKE kojih se oko 50 okupilo u njegovoj katedrali, a koje on nije ni pozvao (pročitajte na priloženim slikicama…). Bit je u tome što mu „karabinjeri spočitavaju što vjernicima NIJE ZABRANIO ulazak i okupljanje“! Jooooj da sam jaaa biskup… - ne, ne smijem više ništa reći…! Dodat ću samo da su se i kolege i vjernici sa kojima sam to komentirao složili da bi za takav 'incident' vrijedilo žrtvovati i 2.000 eura!

U svakom slučaju, ni katolički vjernik, ali niti sam đavao nije mogao ni sanjati da će jednoga dana biskupi s najvećim uvjerenjem da je to za dobro naroda, vjernike odvraćati od dolaska u crkvu. Kakav absurd nad absurdima - baš kao što sam đavao čini već 2000 godina, poglavito nedjeljom ujutro, šapćući katolicima – OSTANITE DOMA! U Oca, i Sina, i Duha Svetoga…! Miserere nobis, Domine! In Te, Domine, speravi! Dixi et salvavi animam meam! Sve sam to morao reći, pa makar me proglasili 'slučajem' za Vrapče i/li Lepoglavu, jer (po mojem SZ-geslu) „Sionu za ljubav neću šutjeti!“ (Iz 62,1). Amen.

A.Kaćunko

 

 
Ponuda zimskih aranžmana s uključenom ulaznicom u Nacionalni park
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr