Lika nekretnine

Dan muzeja - 18. svibnja

Objavljeno: 14.05.2020

OTOČAC - Međunarodni dan muzeja bit će obilježen 18. svibnja i u Muzeju Gacke. Svi posjetitelji moći će od 8 do 15 sati besplatno razgledati pet zbirki stalnog postava i izložbu posvećenu starim razglednicama Otočca.

Samo da se podsjetimo da je u Muzeju Gacke početkom godine otvorena izložba „Što je gdje i gdje je što na starim razglednicama Otočca“, koja je korisnike upoznala s kućama, zgradama i drugim objektima koji više ne postoje, a one koji su odoljeli zubu vremena povezala je sa svježim fotografijama i zanimljivima pričama.

No priča o gradu nikada nije do kraja ispričana – ima ih koliko i njegovih stanovnika. U vremenu u kojem muzeji ne vrve od posjetitelja, Muzej Gacke izložbu je odlučio preseliti u virtualni prostor, a virtualne posjetitelje – prvenstveno lokalnu zajednicu – uključiti u istraživanje grada i pozvati da otkriju manje poznate i nepoznate priče o otočkim kućama, zgradama i drugim lokacijama unutar grada. Poveznica za virtualnu izložbu bit će objavljena na web i Facebook stranici Gackoga pučkog otvorenog učilišta Otočac, a autori pet najzanimljivijih priča moći će u Muzeju Gacke pokupiti svoj primjerak knjige “Otočac na starim razglednicama”.

GPOU/M.K.

 

 
LJETO U HOTELU JEZERO
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr