Lika nekretnine

Kako ispraviti jedinice?

Objavljeno: 21.05.2020

OTOČAC – Opasno se bliži kraj školske godine, takve-kakve, ali se bliži. Nastava je „zračna“, na daljinu, to se lijepo hrvatski kaže online (tako se mora i čitati, zar ne?). E sada, začudo je moguće da neki učenici imaju i „kulju“ iz kakvog predmeta, nedajtibože više njih. I sve to govori da mogu „propasti“ (zamislite, u ova vremena!). I što sada? Ali spasonosno rješenje je tu, jediničine se mogu ispraviti.

Evo, na primjer, u Srednjoj školi Otočca to je moguće učiniti. Ali učenik mora doći u školu, nema ništa od ispravka online, ma kakav. A da bi ušao u školu mora proći „trku s preprekama“. Najprije se mora online prijaviti svom profesoru, onda ovaj napravi popis učenika (ne više od njih deset) i šalje „zrakom“ u tajništvo dan ranije. Onda tajništvo dade dezinficirati prostoriju (pitamo se od čega ako je prazna već dva mjeseca?).

Ali to nije sve, profesor svakom učeniku šalje „zrakom“ izjavu (ove izjave su famozne, ništa ne znače, nikoga ne obvezuju, ali potpisuju li se potpisuju) koju treba popuniti i „zrakom“ je vratiti profesoru. Potom profesor te izjave dostavi tajništvu. A kada sve to bude obavljeno, slijedi pranje nogu, ovaj ruku na ulasku u školu. I ako ih je više, učenici se ne smiju gurati (vragolije ostaviti kod kuće!). I držati razmak od dva metra (jeste li primijetili da se sve manje koristi pojam socijalna distanca, već razmak ili fizička distanca?).

Tek sada je moguće ispravljanje „kuka“. A nakon što se ispravi ili ne ispravi, čim brže van iz razreda i trk kući. Ma ima tu još ponekih „tajni“, ali tko bi sve to opisao.

Ali nije tomu škola kriva, „sustav preporuka“ je na takvo što sili.

M.K.

 

 
Ponuda zimskih aranžmana s uključenom ulaznicom u Nacionalni park
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr