Lika nekretnine

Proslavljen blagdan Elizabete u Brlogu

Objavljeno: 02.06.2020

BRLOG - Ovogodišnje slavlje "Elizabete", tj. blagdana Pohoda Blažene Djevice Marije Elizabeti – patrona župe Brlog u Gackoj – zbog pandemijskih okolnosti nije po tradiciji održano u posljednju subotu svibnja, nego je spojeno s nedjeljnom svetkovinom Duhova.

Svečanu misu 31. svibnja, pred neočekivanim brojem vjernika, predvodio je kancelar i tajnik Mišel Grgurić, u koncelebraciji sa župnikom don Anđelkom Kaćunkom i uz asistenciju đakona Brune Lovakovića.

Na koncu misnoga slavlja, na kojem je pjevanje vodio kompoljski župni zbor s Marijom Rubčić za orguljama, župnik Kaćunko zavalio je Bogu, Majci Božjoj i sv. Elizabeti što se, unatoč nepovoljnim okolnostima, nije prekinula tradicija održavanja “župnoga zbora” u Brlogu. Naime, slavlje je moralo biti skromnije nego prijašnjih godina pa je izostalo poslijemisno tradicionalno pučke veselje na livadi pored crkve. Župnik je također pohvalio članice Župnoga pastoralnog vijeća koje su za slavlje uredile crkvu te ispekle kolače, kao i župljane koji su uredili okoliš crkve. Zahvalio je kompoljskom župnom zboru za već tradicionalno sudjelovanje u slavlju, a posebno predvoditelju Grguriću i đakonu Lovakoviću, najavivši njegovo skoro svećeničko ređenje i potaknuvši vjernike na ustrajnost u molitvi za duhovna zvanja.

Nakon mise vjernici su se pred crkvom zadržali u razgovoru uz piće i kolače, sa željom da se već sljedeće godine “Elizabeta” opet proslavi uz živu glazbu i “kotlić” domaćih lovaca koji se, za stolovima pod šatorom uz crkvu, nudi svim sudionicima slavlja.

IKA/M.K.

 

 
LJETO U HOTELU JEZERO
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr