Lika nekretnine

Osjećam se ponizno i poniženo

Objavljeno: 17.07.2020

(…)

Arthur Schopenhauer jednom je napisao: ''Ako se teški grijesi okajavaju tek na onom svijetu, neka se onda glupi okaju na ovome''.

Napokon dobra vijest. Od jeseni nam dolazi film ''Dnevnik Diane Budisavljević'' u naše škole. Blago današnjoj djeci. Uskoro će se u škole vratiti i ''Sutjeska'', ''Neretva'', ''Boško Buha'', ''Tko to tamo peva''... Ovaj zadnji bih i sam preporučio svima, ne samo djeci, jer ne laže ni mistificira... Opet će ''zatucani'' očevi i majke šaptati djeci ''nije to baš tako bilo, oni lažu...''. U filmu ne postoji najstrašniji rat u povijesti - Drugi svjetski rat. Postoji samo tajno spašavanje djece... tajno ili javno uvijek je pozitivno. Ali, u tvrdom ustaškom režimu koji dnevno ubija stotine tisuća ili ih toliko šalje u Jasenovac. Lažno prikazuje i kardinala Stepinca.

U filmu glume ekstremni ljevičari, bivši član CKSKH Vili Matula, Urša Neda Rukar, oba novi ljevičarski zastupnici u Saboru. Ministrice Obuljen i Divjak odradile su ''sjajan'' posao... Čekamo sada ''Desant na Drvar'', ''Povratak otpisanih''.... Zamislite kada neki ''krivo'' informirani klinac zapita: drugarice, kada će film o Vukovaru. Pa učiteljici ''pukne'' film...

Z. Hodak/ Direktno.hr

 

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr