Lika nekretnine

Drugi The coklje fest Otočac 2020. održan virtualno!

Objavljeno: 02.08.2020

Kako je i bilo najavljivano, u subotu je 2. the coklje fest Otočac 2020. održan - virtualno!

Sudionici festivala, njih 15, okupljeni na Zoom platformi entuzijastično i proaktivno odradili su druženje u konferencijskom obliku u tri dijela. U prvom i drugom dijelu predstavljeni su kreativci i poduzetnici kojima je kulturna i prirodna baština temelj rada, bilo da se radi o originalnim domaćim proizvodima i suvenirima ili dizajnerskim modernim varijantama. Provodni motiv bile su coklje, lešćarske, kuterevske, gačanske, the coklje, cokljice, no predstavljeni su i razni drugi suveniri i proizvodi nadahnuti kulturnom i prirodnom baštinom Gacke, Like i Velebita.

Gošće i gosti bili su Anamarija Bogdanić (Gacka izvor voda Sinac), Ivanka Delilović (Plasinia), Matej Šporčić (KUD Dangubice, kuterevske radinosti s cokljama), Jasna Ilić (KUD Sinac, Sinčeranka), Andrea Radojčić (Kistoprint), Anka Kolaković Kostelac, Mateja Posavi (Očica Ovčica), Marijana Marincel, Mirjana Vukelić Prpić, Dragica Rogić (Gačanka) i Danijela Tonković (Poklon galerija).

U trećem je dijelu Tamara Jurković u book cafeu Paradiso predstavila svestranu gošću, Vukovarku Maru Majstorović, i njezinu knjigu Svjetlosna godina te seriju priča o coklji Tonki autora Gorana Jurkovića.

Organizatori virtualnog 2. the coklje festa Otočac 2020. su Poklon galerija Danijela Tonković, Book cafe Paradiso, "Aktivni u zajednici" (provodi Zaklada „Kajo Dadić“ na području Ličko-senjske županije u okviru programske suradnje s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva), Strukovna grupa kulturnog turizma HGK - ŽK Otočac i KUBS Baštinica Otočac.

Snimke sva tri dijela mogu se pogledati na sljedećim poveznicama: https://www.youtube.com/watch?v=8ibSEkcZSkM

https://www.youtube.com/watch?v=k4F_4m-UHBk

https://www.youtube.com/watch?v=kio3hPEo

M.K.G.

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr