Lika nekretnine

Od ognja spašena kuća u Korenici

Objavljeno: 25.09.2020

KORENICA – Danas u 7 sati dežurni JVP Pl. Jezera zaprimio je dojavu o požaru kuće u Ulici bana Derenčina u Korenici. Na požar se odmah upućuje jedno navalno vatrogasno vozilo s tri vatrogasca i jedna autocisterna s dva vatrogasca.

Radi se o obiteljskoj kući na tri etaže od kojih je jedna etaža uređeno potkrovlje, a do dolaska vatrogasaca požar se još nije bio proširio s krova na niže etaže te su ga vatrogasci uspjeli lokalizirati u prostoru između limenih ploča krova i uređenog potkrovlja.

Iako je požar bio zahvatio dosta veliku površinu krovnih greda i pokrova od dasaka i letve uz pomoć komprimirane pjene vrlo brzo je stavljen pod nadzor te je unatoč velikoj šteti spriječen nastanak znatno veće.

Pretpostavka je da je požar nastao od udara groma u objekt u blizini kuće te se putem instalacija prenio u potkrovlje, a na svu sreću jedan od stanara kuće je slučajno pogledao u potkrovlje nakon udara groma i primijetio požar prije znatno većeg razbuktavanja – javljaju iz Javne vatrogasne postrojbe Plitvička jezera.

M.K.

 

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr