Lika nekretnine

Izložba digitalnih fotografija Raskoš jeseni u slici i zvuku

Objavljeno: 10.11.2020

OTOČAC - Srednja škola Otočac objavila je početkom listopada poziv učenicima za sudjelovanje u fotografskom natječaju ''Raskoš jeseni u boji i zvuku''.  Na natječaj se prijavio 71 autor sa ukupno 168 fotografija. Povjerenstvo škole odabralo je dvadeset najboljih radova, a među njima su i nositelji prva tri mjesta:

  1. mjesto: Lucija Kraljić ( 1. gimnazije ) - fotografija Jesenja čarolija;
  2. mjesto: Marija Rubčić ( 3. gimnazije ) – fotografija Izgubljena u  jesenskoj magli;
  3. mjesto: Lucija Ladišić ( 2. šumarski tehničar ) – fotografija Vodenkos.

Veliki broj pristiglih radova ugodno je iznenađenje samo po sebi, a osobito maštovitost i inventivnost u odabiru motiva i kompozicijskim rješenjima. U traganju za skrovitim i slikovitim kadrovima Otočca i okolice učenici pronalaze i okom objektiva bilježe dah jeseni, odraze stabala i oblaka u vodi, šumu mistično osvijetljenu rijetkim zrakama sunca. Gotovo se može osjetiti šuštanje zlatnožutog lišća pod nogama ili  samoća klupe u parku. Na fotografijama žive i gordo se šepure Žutokljunac i Vodenkos, a gljive proviruju iz tapiserije zelenih i ljubičastih vlati trave.

Sve ovo (i puno više!) može se vidjeti na izložbi dvadeset najboljih fotografija po izboru Povjerenstva škole koja je postavljena u holu škole. Za tu prigodu izložbeni je prostor ambijentalno uređen u jesenskom ruhu, a vizualni doživljaj upotpunjuje i audio zapis stihova iz pera naših poznatih pjesnika koje recitiraju otočki srednjoškolci. Nakon podužeg razdoblja društvene i kulturne apstinencije uzrokovane pandemijom Covida-19, ponovno se među učenicima osjeća zamah kreativnosti i želje za proaktivnim uključivanjem u aktivnosti od društvenokulturnog značaja.

I za kraj o sudionicima. Autorstvo fotografija potpisuju učenici svih obrazovnih usmjerenja škole. Ekonomisti, poslovni tajnici i šumarski tehničari recitirali su poeziju uz mentorstvo profesorica Manje Kostelac Gomerčić i Gorane Mandarić, a izložbeni prostor su uredili budući šumarski tehničari pod mentorstvom profesorice Ive Abramović.

A.R./M.K.

 

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr