Lika nekretnine

Stanje na slivu

Objavljeno: 05.01.2021

OTOČAC - Vodostaji Gacke i pritoka su visoki, ali su u proteklih 12 sati u laganom padu. Protok rijeke Gacke iznosi 56 m3/s. Od prometnica na slivu Gacke je poplavljena lokalna cesta u Prozoru na Šatrićima zbog izlijevanja rijeke Gacke te županijska cesta Zalužnica-Doljani kod groblja u Zalužnici dijelom zbog izlijevanja vode iz Bukarinovca, a dijelom zbog nakupljene oborinske vode sa poljoprivrednih površina i sa županijske ceste.

Dotok rijeke Like u akumulaciju Kruščica iznosi 268 m3/s. To je smanjenje od 23 m3/s u proteklih 12 sati odnosno od jučer u 18 sati kada je iznosio 291 m3/s. Iz akumulacije Kruščica se prelijeva cjelokupni dotok rijeke Like i vodostaj na vodomjeru Selište je u porastu oko 3 cm/sat te je u 8:00 iznosio +489,54 m n.m. - doznajemo od Lidije Pernar voditeljice Ispostave Hrvatskih voda, VGI za male slivove Lika, Podvelebitsko primorje i otoci.

Lokalne prometnice u Kosinju, cesta prema Bakovcu, prema Selištu, Rudinki su poplavljene. Kosinjski most je još uvijek prohodan te zasad kuće nisu ugrožene poplavom.

Na sliv je u protekla 24 sata pala manja količina novih oborina, između 2-9   l/m2.

Prema vremenskoj prognozi u narednim danima očekuju se manje količine novih oborina uz zahladnjenje. Ako se ostvari prognozirana vremenska prognoza ne bi trebalo doći do pogoršanja stanja na slivu što se tiče poplava - kazala je Pernar.

I.B. 

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr