Lika nekretnine

2020. u Gackoj u znaku domaćega gosta

Objavljeno: 08.01.2021

OTOČAC - Nakon vrlo izazovne i zahtjevne godine, kakva je bila prošla, a prema podatcima sustava eVisitor, Otočac je ostvario 21 posto dolazaka i 31 posto noćenja u odnosu na 2019. godinu. Govoreći u brojkama, ostvareno je 9.536 dolazaka i 18.419 noćenja.

Najviše negativnih učinaka pandemija je uzrokovala hotelijerima, dok objekti u domaćinstvu bilježe 56 posto noćenja u odnosu na prošlu godinu, a objekti na OPG-ovima 75 posto ostvarenih noćenja u odnosu na prošlu godinu. Iz ovog podatka vidljivo je da je seoski turizam, odnosno seljački turizam, svakako atraktivniji i žilaviji, a možda i stoga što je ipak nov, novija pojava u Gackoj.

Dugogodišnja nastojanja prezentiranja Otočca i Gacke, kao destinacije idealne za boravak, u pandemijskoj godini su i realizirana. Tako je evidentiran porast noćenja ili boravka domaćeg gosta (domaće je domaće) i to 25 posto više u odnosu na prošlu godinu. 

Najvjerniji gosti 2020. godine bili su Nijemci, Poljaci, Francuzi i Talijani (Europa je Europa).

Turistička zajednica grada Otočca smatra da se odgovorno upravljalo destinacijom te će nastaviti s planiranim aktivnostima koji će zadržati vidljivost destinacije, ali vodeći računa prvenstveno o sigurnosti i destinacije i svih koji u njoj tako rado borave.

M.K.

 

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr