Lika nekretnine

Nova pravila prelaska srbijanske granice za poslovne ljude

Objavljeno: 22.01.2021

OTOČAC -  Prema novim pravilima, koja vrijede od 21. siječnja 2021., vlasnici, menadžeri i zaposlenici u njihovim tvrtkama, koji u Srbiju namjeravaju doći iz poslovnih razloga, o svom dolasku prethodno će morati izvijestiti Gospodarsku komoru Srbije, koja će o tome pravodobno izvijestiti graničnu policiju kako bi im omogućila prelazak granice bez negativnog PCR testa koji je propisan za ostale putnike. Po ulasku u zemlju bit će testirani u srpskom referentnom laboratoriju, predati test Komori, a ako je RT-PCR testa ili testa antigena negativan, nastavit će provoditi planirane aktivnosti.

Zahtjev treba predati u pisanom obliku 48 sati prije datuma ulaska u Srbiju na memorandumu tvrtke koji sadrži sljedeće podatke: ime i prezime osobe (ili osoba) koja dolazi u Srbiju; broj putovnice i država koja je izdala putovnicu; poslovni razlozi za dolazak u Srbiju; datum i granični prijelaz ulaska u Srbiju; broj leta ili registarski broj automobila i adresa i trajanje boravka u Srbiji, kontakt telefon, e-mail.

Gospodarska komora Srbije podsjeća da se ti novi postupci ne će primjenjivati na one koji stignu iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije kojima je dozvoljen ulazak u Srbiju bez PCR testa u skladu s prethodnom odlukom – obavještavaju iz Hrvatske gospodarske komore.

M.K.

 

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr