Lika nekretnine

Digitalizacija upisa djece u vrtić Tratinčica

Objavljeno: 17.02.2021

BRINJE - Općinski načelnik Zlatko Fumić i ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica Ružica Perković potpisali su jučer sa Središnjim državnim uredom za razvoj digitalnog društva ugovor o sudjelovanju u odabranim aktivnostima u sklopu projekta „Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove“, koji je razvijen u sklopu Projekta u razdoblju od 2020. do 2022. godine kao dijela većeg sustava, financiranog iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Na ovaj način u Općini Brinje digitalizirat će se proces upisa u dječji vrtić te tako omogućiti upis djece u dostupne programe odgoja i obrazovanja putem sustava e-Građani. Projektom će se omogućiti pokretanje jedinstvenog zahtjeva i potpuna obrada, a usluga će biti dizajnirana na način da se uvažavaju posebnosti koje Općina Brinje odredi kod postupka provođenja upisa.

Sustavom će se ostvariti administrativno i ekonomsko rasterećenje roditelja te ušteda vremena budući da za prijavu više neće biti potrebno donositi razne potvrde (poput rodnog lista djeteta ili potvrde o zaposlenju), već će sustav te podatke sam povlačiti iz odgovarajućih registara nadležnih državnih tijela koja su dosad fizički građanima izdavala potvrde na svojim šalterima.

OB/M.K.

 

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr