Lika nekretnine

Stiže potresan film o Vukovaru!

Objavljeno: 17.03.2021

Najava prikazivanja filma “Milost mora: Priča iz Vukovara” (Mercy of the sea: One story from Vukovar) redatelja Jakova Sedlara stigla je “s neba, pa u rebra”!

S druge strane, potresan film o vukovarskoj tragediji ne bi trebao biti iznenađenje jer, kako kaže naš sugovornik Jakov Sedlar, na njemu se radilo punih deset godina: - Nije bilo financijske pomoći ni od koga, pa se realizacija razvukla. u svakom slučaju,  premijerno prikazivanje bit će na Veliki petak i to prijavom na Vimeo - kaže nam redatelj Sedlar uz kojeg je na filmu radio i njegov sin Dominik.

Zvijezda filma – Martin Sheen 

Na pitanje kako je uspio angažirati poznatog holivudskog glumca, Sedlar nam kaže: - Sheen je moj dugogodišnji prijatelj, a zanimljivo je da glavnu ulogu u filmu igra njegova iznimno talentirana kći.

Na pitanje o budžetu koji je izdvojen za film, naš sugovornik odgovara: - Nemoguće je znati, nisam imao potpore pa kako se našlo financija, tako se i ulagalo. Snimalo se dugo, pa niti sam ne znam koliko je uloženo, no znam da je emocionalno koštalo jako puno.

O dječaku otetom u vukovarskoj koloni

O samoj temi filma redatelj nije želio previše otkrivati, no kaže kako je riječ o potresnoj potrazi majke za sinom otetim iz vukovarske kolone.

Osim prikazivanja na Veliki petak, televizijska premijera će biti 18. studenog na Z1 televiziji.

Dnevno.hr

 

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr