Lika nekretnine

Pet značajnih priznanja kvaliteti proizvoda

Objavljeno: 15.05.2017

OTOČAC – Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Otočac u sklopu Projekta promocije proizvoda i proizvođača Ličko-senjske županije dala je podršku ocjenjivanju kvalitete proizvoda koje je organizira Direkcija Novosadskog sajma uoči 84. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu.

A da se radi o visokokvalitetnima proizvodima, koji ravnopravno mogu stati uz bok konkurenciji i izvan nacionalnih okvira, potvrdili su i ovogodišnji rezultati ocjene kvalitete u robnim grupama:

  • „Proizvodi na bazi žita i brašna! - TUŠAK d.o.o., Gospić - proizvod  SPECI SOFTY - VELIKA ZLATNA MEDALJA;
  • „Meso i proizvodi od mesa“ - JADRI TRADE d.o.o., Otočac – proizvod LIČKA PEČENICA - ZLATNA MEDALJA;
  • „Jaka alkoholna pića u zanatskom tipu proizvodnje - OPG Vlainić, Perušić – proizvodi RAKIJE JABUKOVAČA i BOROVICA – dvije SREBRNE MEDALJE;
  • „Dobar dizajn“ – Linija pčelinjih proizvoda „Ličko kolo“, autor dizajna Vedran Matić, Visign kreativni studio Zagreb, proizvođač OPG Furlan, Korenica – SREBRNA MEDALJA.

Budući da Ličko-senjska županija nema puno velikih proizvođača poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, podrška komore, u smislu sufinanciranja ocjenjivanja kvalitete jednog proizvoda po proizvođaču, usmjerena je tvrtkama i malim proizvođačima iz Ličko-senjske županije koji su kontinuirano sudjelovali u akciji Kupujmo hrvatsko i u projektu Vrijedne ruke Hrvatske gospodarske komore, kao i na izložbama i sajmovima realiziranim u organizaciji županijskih komora. Cilj je pristupiti malim proizvođačima kao potencijalnim gospodarskim subjektima koji će širiti svoju proizvodnju, osnažiti ih te pomoći da proizvodi malih proizvođača postanu prepoznatljivi na tržištu, a da u doglednoj budućnosti neki od proizvoda postanu i ponosni nositelji oznake hrvatske kvalitete.

M. Kranjčević

 
LiveCam Otočac
Novalja.cool
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr
Youtube GlasGacke