Lika nekretnine

Dani kruha

Objavljeno: 12.10.2017

OTOČAC - U povodu Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje prigodna svečanost upriličena je danas u Osnovnoj školi Zrinskih i Frankopana u Otočcu. 

U školskom holu učenici i njihovi razrednici izložili su peciva i kolače koje su za ovu priliku pripremali zajedno sa svojim ukućanima, a nisu izostavili ni druge plodove jeseni poput jabuka, tikvica, kestena, pa i lišća kojima su ukrasili svoje stolove.

Pod vodstvom vjeroučitelja Tine i Darija Košćaka te časne sestre Ljubomire Lešić učenici su pripremili i izveli prigodne recitacije i pjesme kojima su izrazili zahvalnost i poštovanje prema kruhu.

A, upravo su i zahvalnost i poštovanje osjećaji na koje je danas učenike nastojao potaknuti i mons. Tomislav Šporčić, govoreći o činjenici da je potrebno puno truda i rada kako bismo imali – kruh svagdašnji. Posebnu je pozornost skrenuo na činjenicu da i danas, na žalost, mnogi ljudi oskudijevaju.

Proslava Dana kruha u Osnovnoj školi završila je zajedničkom molitvom i pjesmom nakon čega su se učenici i učitelji uputili u svoje učionice, a dio kolača i peciva darovali su korisnicima Doma za starije i nemoćne.

J. Jergović Baklaić

Foto: Lj. L. i J.J.B.

 
LiveCam Otočac
Novalja.cool
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr
Youtube GlasGacke