Lika nekretnine

Održano Turističko vijeće i Skupština TZ Ličko-senjske

Objavljeno: 28.12.2017

GOSPIĆ – Jučer je u KIC-u u Gospiću održana sjednica Turističkog vijeća, a potom i Skupština Turističke zajednice Ličko-senjske županije, kojima je predsjedao Darko Milinović.

Kako to inače biva na ovakvima zadnjim sjednicama krajem godine, podneseno je Izvješće o radu Turističke zajednice Ličko-senjske županije s financijskim izvješćima za prvih šest mjeseci tekuće godine. Izvješće je podnio i obrazložio direktor Turističkog ureda ove turističke zajednice Ivan Radošević. Izvješće je jednoglasno prihvaćeno.

S obzirom na dobre rezultate ovogodišnje turističke sezone bio je red napraviti rebalans proračuna TZ za ovu godinu. Slatke su to muke kad rebalans ide na više. Tako su sveukupni prihodi s 2,430.000 povećani na 3.020.000 kuna. Naravno da su porasli i rashodi, rebalansirani su s 1,897.000 na 2,058.000 kuna. Obrazloženje po stavkama rebalansa bi nas predaleko odvelo. Rebalans je jednoglasno prihvaćen.

Na kraju ovih sjednica trebalo je donijeti i Plan rada s financijskim planom za sljedeću kalendarsku godinu. Plan je temeljen na ovogodišnjim rezultatima poslovanja, ali i turističkim očekivanjima u narednoj godini. Tako se planira povećanje prihoda od boravišne pristojbe za 5 posto, što u apsolutnim brojkama iznosi 1,700.000 kuna. Također se planira i povećanje prihoda od turističke članarine za 3 posto, što treba rezultirati s 210.000 kuna. Od Hrvatske turističke zajednice očekuje se nekim 95.000 kuna, a u prihodovnu stranu treba dodati i prenesene prihode iz ove godine u iznosu od 650.000 kuna. Prijedlog ove odluke je također jednoglasno prihvaćen.

Na kraju je Turističko vijeće donijelo odluku o sufinanciranju manifestacija u ovoj godini, o čemu drugom prigodom.

M. Kranjčević

 
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr