Lika nekretnine

Posebna Obiteljska nedjelja

Objavljeno: 22.02.2018

KOMPOLJE - Bilo je to doista još jedno naše lijepo i radostno druženje uz Obiteljsku nedjelju.

Ova Obiteljska nedjelja - četvrta po redu - 18. veljače, bila je drukčija od dosadašnjih po mnogo čemu. U goste je pozvana obitelj MIletić iz Svetog Roka, koja ima osmero djece. Oni su veoma aktivni u svojoj župi i u svojemu mjestu – djeca su u glazbenom sastavu VIS Svjetlo i vode pjevanje na misnom slavlju. S nama su bili na sv. misi svi, osim Marka (17), koji je morao ostati "čuvati kuću", pa smo upoznali supružnike Ivicu (bivšega policijskog službenika, a od nedavno načelnika Općine Lovinac) i Ružicu (medicinsku sestru) i njihovu dječicu – njih sedmero, od najstarije Marte (18), do najmlađe Josipe (2,5) – Magdalenu (16), Mihaelu (14), Mariju (10) – ona je i ministrirala, Ivanu (6) i Anu-Aneru (4).

Na koncu sv. mise župnik ih je pozdravio, a onda su Marta i Magdalena uz orgulje i gitaru odpjevale jednu modernu kršćansku pjesmu. Slijedilo je – tako da je župnik postavljao pitanja a ona odgovarala - svjedočenje gospođe Ruže o vlastitom životom putu i duhovnosti te prikaz njihova obiteljskog života: opisala je kako se i gdje upoznala s budućim suprugom, zašto su se odlučili za treće dijete i potom se prepustili Božjem vodstvu u budućnost. Bilo je riječi o štetnosti kontracepcije, o izrugivanju i neshvaćanju okoline (na što se oni nisu osvrtali), o ljepoti obiteljskog zajedništva, o djeci kao Božjem daru i suradnicima u organiziranju života, o teškoćama i neizbježnim "svađama" te kako ih prevladavaju. Tijekom razgovora Marta i Magdalena su izvele još jednu pjesmu, kao i jednu na završetku "programa" (koji je trajao oko pola sata – jer je župnik trebao stići na misu na Vratniku), nakon što je Ruža – koja je nekoliko puta dobila spontan pljesak okupljenih vjernika - radostno i uvjerljivo pozvala mlade i mlade roditelje neka se ne boje većeg broja djece, jer djeca donose blagoslov!

U današnjim okolnostima života, kada je mnogo toga na raznim razinama javnoga života – i u medijima, i u politici, i u ekonomiji, i u zakonodavstvu – neprijateljski raspoloženo prema obitelji, ovaj nam je susret, poglavito u biskupijskoj Godini obitelji, doista novo i lijepo iskustvo te vjerničko obogaćenje. Hvala obitelji Miletić na tome daru. Prije oproštaja s gostima dogovorili smo njihov ponovni dolazak u Kompolje, tako da njihov VIS Svjetlo može voditi pjevanje sv. mise, a u nekoj zgodnoj prigodi naš će zbog gostovati kod njih u Sv. Roku.

A.K./M.K.

 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr