Lika nekretnine

Berma u Kompolju s biskupom i policijom

Objavljeno: 13.06.2018

KOMPOLJE - U nedjelju, točno u 10 uri, svečana povorka šestero krizmaničkih kandidata sa svojim kumovima, ministrantima, svećenicima i biskupom krenula je iz kvartira prema dupkom ispunjenoj kompoljskoj župnoj crkvi, praćena zvonima i pjesmom Dođi Duše Presveti.

U uvodnoj riječi prije euharistijskoga slavlja župnik don Anđelko je s najvećom radošću pozdravio sve župljane, goste i prijatelje te posebno krizmanike, njihove roditelje i kumove, kao i goste iz Zagreba – policijske djelatnike (lurdske hodočasnike – njih 50-ak) iz triju Policijskih uprava Zagreb, Karlovac i Međimurje.

Uvodeći u euharistijsko slavlje, u kojem su, uz župnika, koncelebrirali biskupijski kancelar i tajnik Mišel Grgurić te policijski kapelan PUZ Marin Drago Kozić, biskup je izrazio radost što može predvoditi takva slavlja, jer upravo je Duh Sveti 'graditelj' Crkve i župne zajednice.
Pri koncu misnoga slavlja, nakon molitve za zagovor Bl. Miroslavu Bulešiću, koju kompoljska župna zajednica redovito moli svake nedjelje nakon ugradnje Blaženikovih relikvija u oltar u kolovozu 2015. godine, župnik je u oglasima istaknuo samo najvažnije događaje, među onima koji su navedeni u tjednom župnom listiću. Potom je izrekao kratku zahvalu svima koji su dali poseban doprinos tome slavlju. Na koncu župnik je pozdravio pomoćnika policijskoga kapelana u PUZ-u Mišu Josipovića, koji je i njemu bio suradnik dok je vršio službu policijskoga kapelana PUZ-u, čiju kapelaniju Majke Božje od Kamenitih vrata povezuje s Kompoljem relikvija Bl. Miroslava. Nakon župnikove završene i posebne zahvale biskupu Zdenku, pozdrav biskupu u ime roditelja krizmanika izrekla Suzana Rubčić, a prigodni dar biskupu predala je Ankica Maratović.

A.K./M. K.

 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr