Lika nekretnine

Odgovor na upit o uklanjanju stabala ispred Osnovne škole Zrinskih i Frankopana

Objavljeno: 09.08.2018

OTOČAC - Informaciju od Grada Otočca kojom smo tražili objašnjenje vezano za sječu i uklanjanje stabala ispred Osnovne škole Zrinskih i Frankopana Otočac danas smo i zaprimili. Zahvaljujemo gradonačelniku dr.Kostelcu i njegovim službama na ažurnosti, a zaprimljeni odgovor prenosimo u cijelosti: 

Temeljem Vašeg upita od 7. kolovoza 2018. godine dostavljamo Vam odgovor vezan uz sječu i uklanjanje stabala ispred Osnovne škole Zrinskih i Frankopana:

Gradsko vijeće Grada Otočca u proračunu Grada Otočca za 2018. godinu je predvidjelo sredstva u iznosu od 212.000,00 kuna za radove izgradnje pješačke staze i ograde ispred Osnovne škole Zrinskih i Frankopana. Projekt uređenja pješačke staze i platoa kod Osnovne škole Zrinskih i Frankopana izradila je tvrtka Engrad d.o.o.   Na zahtjev Osnovne škole Zrinskih i Frankopana, a temeljem projekta proveden je natječaj za izvođenje radova, te je izabran izvođač radova Obrt „Grič“. Ovi radovi obuhvaćali su izgradnju potpornog zida, kamene ograde, pješačke staze za učenike, proširenje pristupne ceste za sportski centar, te uređenje i proširenje ulaza na parkiralište i parkiralište zaposlenika osnovne škole.

U toku izvođenja radova zaprimili smo zahtjev od Osnovne škole Zrinskih i Frankopana za uklanjanjem stabala. Na temelju zahtjeva se izvršio očevid, te je načinjen zapisnik u kojem stoji da se moraju ukloniti tri stabla ispred Osnovne škole Zrinskih i Frankopana u Ulici kralja Zvonimira iz razloga što je jedno stablo trulo, dio krošnje je naslonjen na zgradu osnovne škole i predstavlja opasnost po pješake. Na mjestu navedenog stabla će se posaditi novo stablo. Ostala dva stabla ometaju promet prema dvorištu osnovne škole, odnosno prema sportskoj dvorani i nogometnom igralištu. Korijenje stabala je oštetilo betonske rubnjake stare više od 50 godina, asfaltiranu površinu nogostupa, nerazvrstane ceste i prilaza prema dvorištu osnovne škole.

Pošto je nogostup ispred osnovne škole u lošem stanju, rebalansom proračuna Grada Otočca u iznosu od 220.000,00 kuna planirani su radovi uređenja nogostupa koji obuhvaćaju izgradnju rubnjaka, oborinske odvodnje, asfaltiranje nogostupa i uređenje zelenih površina uz nogostup. Zbog svih navedenih razloga stabla su se uklonila.

U prilogu su fotografije stabala prije rušenja.

Gradonačelnik

Stjepan Kostelac, dr. vet. med., v.r. 

 
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr