Lika nekretnine

Puno prometnih, i previše

Objavljeno: 03.09.2018

GOSPIĆ - Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom prošlog vikenda evidentirana su dva kaznena djela, 16 prometnih nesreća, tri narušavanja javnog reda i mira, jedna dragovoljna predaja streljiva i dva nedozvoljena glisiranja.

U petak u Karlobagu nepoznati lopovi provalili su u apartman iz kojeg nisu ništa ukrali.

Noću 1./2. rujna u Novalji je nepoznati majstor s motocikla u vlasništvu 30-godišnjaka s područja Rugvice, demontirao i ukrao dijelove motocikla.

Tri prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama dogodile su se na području Senja (2) i Korenice (1). U njima je jedna osoba teško ozlijeđena i tri lakše ozlijeđeno. Izdvajamo prometnu nesreću koja se dogodila u subotu u 8:30 sati u mjestu Bjelopolje, općina Plitvička Jezera, kada je 25-godišnja Siščanka upravljajući osobnim automobilom sletjela s ceste i udarila u betonski zid, te je tom prilikom teško ozlijeđena. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (7), Gospića (3), Korenice (2) i Donjeg Lapca (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 69 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.  Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Donjem Lapcu (1.73 g/kg) kod 23-godišnjeg Hrvata.

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su drskim ponašanjem na području Otočca, svađom i vikom na području Korenice i držanjem životinja bez nadzora na području Senja.

Dragovoljna predaja streljiva dogodila se u  petak kada je građanin s područja Gospića predao 113 komada puščanog streljiva, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PU ličko-senjska

 
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr