Lika nekretnine

Kad ne vidimo brvno u svom oku, a u tuđemu i trun

Objavljeno: 15.12.2018

OTOČAC – Hrvatska je puna zanimljivih fenomena, raznih vrsta, a osobito onih „demokratskih“. Puna su nam usta te neke demokracije, ali mi nju, tu demokraciju, malo-malo pa bacimo na Prokrustovu postelju, pa je razvlačimo ako na treba, pa je stiskamo opet ako nam zatreba, sve kako se kome dopada. I tvrdimo da je to baš ta demokracija. Ako te ne volim, ako si drugoga svjetonazora, jao si ga tebi, za tebe demokracija ne vrijedi. Jer ja određujem pravila te demokracije. Ali ako si „naš“, e onda ima toliko izuzetaka od te demokracije da od nje ne ostane ni traga. Takvih slučajeva ima bezbroj, neka za primjer posluži ovaj najsvježiji kada se jedan „liberal“ (sada mu demokrati odriču to svojstvo jer je glasao za Bandićev proračun, samo zato, inače ne bi) okomio na Hasanbegovića zbog njegova nezagrebačkog prezimena. I svi šute, nitko nije ustao u obranu prava na jednakost, na neko ljudsko pravo, ma kakvi, taj „liberalni“ tip se okomio na mrskoga im Hasu (tako ga također posprdno nazivaju), a to valjda onda ima puno (demokratsko) opravdanje. Udri Hasu, ustašu! Uzmimo samo da je taj „liberalni“ tip spomenuo nezagrebačko prezime Pupovac, ili Kraus, ili Richemberg, ili Radin, ma ne bi od njega ostao ni kus. Pojeli bi ga, raznijeli, raskinuli, raščetvorili, ma živa oderali. Prijetili se progonom, Golim otokom, gulagom. E a kad se taj „liberalni“ tip nabacio na Hasanbegovića, deri dečko, nije ti ga majka rodila. Ne izbacuju ga iz omiljele mu stranke zbog te izjave već zato što je glasovao za Bandićev proračun. Liberalno do jaja. Evo što je o tome izišlo u Slobodnoj:

Zlatko Hasanbegović (Nezavisni za Hrvatsku) u četvrtak je u reakciji na uvredljivu izjavu Miroslava Polovaneca (HSLS) poručio kako čeka da na nju reagira 'antifašistička moralna policija'.

Šovinistički ispad čovjeka koji je spasio Bandića: Ja sam jedan od rijetkih Zagrepčaneca ovdje i ne dam da mi naređuju neka prezimena koja nisu zagrebačka, neću da mi naređuje Hasanbegović!

Vezano uz Polovančevu izjavu kako ne da da mu diktiraju neka prezimena koja nisu zagrebačka, i da mu neće naređivati Hasanbegović - prozvani Zlatko Hasanbegović se upitao koja bi bila sudbina u javnom životu osobe, koja bi izjavila da joj neće nametati mišljenje ljudi nezagrebačkih prezimena Pupovac ili Kraus?

"Milan Bandić je politološki fenomen; u skupštinskoj većini je, među ostalima, uspio okupiti i provincijskog islamofoba i umirovljenog zagrebačkog muftiju", odgovorio je Hasanbegović Hini, komentirajući današnje izglasavanje zagrebačkog proračuna i izjavu Polovaneca koji je u objašnjenju zašto je glasao za zagrebački gradski proračun, naveo kako je 'jedan od rijetkih Zagrepčaneca koji ne da da mu diktiraju neka prezimena koja nisu zagrebačka", te kako 'neće stati pod palicu da mu naređuje Zlatko Hasanbegović'.

Slobodna Dalmacija

 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr