Lika nekretnine

ODBIJENA TUŽBA SRBA PROTIV HRVATSKE! Bijesni Srbi odlučili tužiti suce zbog takve odluke

Objavljeno: 27.12.2018

Predsjednik Udruge radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH Nikola Puzigaća rekao je da su Srbi izbjegli iz Hrvatske “poniženi i diskriminirani”, da njihove tužbe protiv Hrvatske neprihvatljivim proglašava „sudac-pojedinac“, te da se u obrazloženju navodi da na ovakvu odluku stranke nemaju pravo žalbe.

On je najavio da će Udruga Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu podnijeti krivične prijave protiv „sudaca-pojedinaca“ koji su donijeli ovakvu odluku:

„Izbjegli Srbi iz Hrvatske razočarani su ovakvom odlukom Suda u Strasbourgu, jer proizilazi da ovaj Sud ne želi zaštiti ljudska prava Srba u Hrvatskoj i njihova stečena prava u toj zemlji kao što su radna, mirovinska, imovinska, stanarska i druga prava“,  kazao je Puzigaća.

Podsjetimo, Udruga radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH, predala je u listopadu ove godine Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu 60 tužbi protiv Hrvatske zbog nemogućnosti ostvarivanja stečenih prava Srba u toj zemlji. Obzirom da je sud odbio prvih deset, za očekivati je da će sve tužbe biti odbijene jer se temelje na istom zahtjevu.

Dnevno.hr

 
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr