Lika nekretnine

ODBIJENA TUŽBA SRBA PROTIV HRVATSKE! Bijesni Srbi odlučili tužiti suce zbog takve odluke

Objavljeno: 27.12.2018

Predsjednik Udruge radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH Nikola Puzigaća rekao je da su Srbi izbjegli iz Hrvatske “poniženi i diskriminirani”, da njihove tužbe protiv Hrvatske neprihvatljivim proglašava „sudac-pojedinac“, te da se u obrazloženju navodi da na ovakvu odluku stranke nemaju pravo žalbe.

On je najavio da će Udruga Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu podnijeti krivične prijave protiv „sudaca-pojedinaca“ koji su donijeli ovakvu odluku:

„Izbjegli Srbi iz Hrvatske razočarani su ovakvom odlukom Suda u Strasbourgu, jer proizilazi da ovaj Sud ne želi zaštiti ljudska prava Srba u Hrvatskoj i njihova stečena prava u toj zemlji kao što su radna, mirovinska, imovinska, stanarska i druga prava“,  kazao je Puzigaća.

Podsjetimo, Udruga radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH, predala je u listopadu ove godine Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu 60 tužbi protiv Hrvatske zbog nemogućnosti ostvarivanja stečenih prava Srba u toj zemlji. Obzirom da je sud odbio prvih deset, za očekivati je da će sve tužbe biti odbijene jer se temelje na istom zahtjevu.

Dnevno.hr

 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr