Lika nekretnine

Dodijeljene zahvalnice darivateljima krvi

Objavljeno: 28.12.2018

OTOČAC - Gradsko društvo Crvenog križa Otočac obilježilo je danas 140.obljetnicu Hrvatskog crvenog križa kojom prilikom su dodjeljene zahvalnice i plakete zaslužnim pojedincima i ustanovama. 

Okupljene u velikoj dvorani Dobrovoljnog vatrogasnog društva u 12,00 sati pozdravio je zamjenik predsjednika Gradskog društva Crvenog križa Otočac Žarko Furlan koji je na početku pozvao sve okupljne da minutom šutnje oda se počast nedavno preminulom članu Ivici Majeticu. U svom izlaganju osvrnuo se na rad HCK krroz svih 140.godina postojanja, te istakao važnost Crvenog križa u Domovinskom ratu koja je bila nemjerljivo velika, te treba istaknuti da je u tom razdoblju prikupljeno više od milijun doza krvi povećane potrebe zdravstvene službe. Na kraju ne čestitao svima nagrađenim. 

Ravnateljica GD CK Otočac Dragica Cvitković kazala je kako su danas podijeliji jubilarne zahvalnice i plakete darivateljima i podupirateljima otočkog Crvenog križa. Danas je pozvano 82 uzvanika od toga 42 darivatelja krvi, od institucija danas su primili zahvalnice i plakete Grad Otočac, Općina Brinje i Općina Vrhovine, a druge institucije koje će dopiti zahvalnicu su Srednja škola Otočac, Dobrovoljno vatrogasno društvo Otočac, Dom zdravlja Otočac, mediji i to HRO - Hrvatski radio Otočac, portali GlasGacke, InDirektno, TV Loki , pojedini i to članovi Skupštine, članovi Interventnog timai volonteri. Otočani su vrlo dobri darivatelji krvi, svijest se probudila sve više se ljudi odaziva na akcije, ima i jako puno mladih darivatelja srednjoškolaca, maturanti se pojave daruju krv onda odlaze na fakultete i priključuju se ponovno darivanju krvi po mjestu boravka i to je lijepo od njih. Sa najvećim brojem darovane krvi je Damir Travalja i to 118 darivanja krvi. 

Danas su dodjeljene zahvalnice za 1. darivanje krvi, 5., 10, 20, 30. i 40-to darivanje krvi.

I.B. 

 
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr