Lika nekretnine

Započela 9.sjednica Gradskog vijeća Grada Otočca

Objavljeno: 28.12.2018

OTOČAC - Za danas u 17,00 sati sazvana je 9.sjednica Gradskog vijeća Grada Otočca s dnevnim redom od 18 točaka, na sjednicu se odazvalo svih 16 vijećnika.  Aktualni sat imao je samo jedno pitanje prema gradonačelniku Kostelcu i to vijećnik HDZ-a Milan Gomerčić o oborinskim ovodama kod Doma u Čoviću i nasipavanju jedne sporedne makadamske ceste, na što je gradonačelnik Kostelac odgovorio da su za nasipavanje i sanaciju ceste osigurana sredstva i da će biti napravljena na proljeće, a oborinske vode se moraju rješavati s Hrvatskim cestama i s njima tražiti sastanak oko navedenog problema. 

Prihvaćen je i skraćeni zapisnik s 8.sjednice Gradskog vijeća Grada Otočca i to jednoglsano. Pristupilo se 3.točki dnevnog reda i to prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Gradskog vijeća Grada Otočca, o izradi novog poslovnika izvješće je podnijela predsjednica Odbora za statut i poslovnik Nada Rogić, uslijedila je rasprava našto se gradonačelnik Kostelac usprotivio i kazao da je taj Odbor nezakonit, sama procedura je promašena, novi Poslovnik nije izrađen u skladu s zakonom, a što je potvrdila i tajnica Grada, da ga nisu radili ljudi iz redova pravnika, sudaca, upravnih pravnika i sl. Zamolio vijećnike da ne glasaju za njega jer da će ga morati staviti van snage. Bilo je još tu rasprave na relaciji predsjednica Odbora Nada Rogić i tajnica Grada Marija Marković. Pristupilo se glasovanju ZA je 8, protiv 7, jedan suzdržan ( vijećnik Milan Sigurnjak). Prijedlog dopune Poslovnika Gradskog vijeća Grada Otočca nije prošao i šalje se ponovno na slijedeću sjednicu. Prijedlog odluke o izmjenama Poslovnika mora se donjeti 2/3 većinom vjećnika. 

Nakon toga predsjednik Gradskog vijeća Branislav Šutić zatražio je stanku od 45 minuta vezano za dopunu nekih amandmana, ali prije stanke pristupilo se još izglasavanju dvije točke jer je izvjestiteljica gospođa Odorčić od Nove godine u mirovini a danas je došla samo obrazložiti prijedloge i to: Prijedlog plana razvoja sustava civilne zaštite na području Grada Otočca za 2019.godinu i prijedlog Analize stanja sustava civilne zaštite na području Grada Otočca za 2018.godinu. Oba prijedloga su izglasana jednoglasno.

Izglasana je jednoglasno stanka do 18,45 sati.

I.B. 

 
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr