Lika nekretnine

ATJ LUČKO: Nikada nećemo odustati od svoga grba, on je na našoj ratnoj zastavi!

Objavljeno: 02.03.2019

“Ovo je grb Udruge ratnih pripadnika Atj Lučko ‘90. Naravno, imamo i ratnu zastavu s ovim grbom. Dakle, to su temelji naše postrojbe!
Vladajući su vidimo i ovih dana u Zadru počeli zabranjivati isticanje hrvatskih zastava koje imaju grb s prvim bijelim poljem.
Nadam se da će se opametiti i odustati od tog bolesnog nauma mijenjanja povijesnih činjenica i istine.
Moraju znati da ratni pripadnici Atj Lučko nikada neće odustati od ovog grba, čak naprotiv, s ponosom ćemo ga nositi do kraja života”, objavio je na svom Facebook profilu bivši pripadnik ATJ Lučko, Vlado Marić.

Ovo nije prvi put da se Marić oglašava o grbu svoje udruge. Slično je kazao i 2016. kada su pripadnici Udruge HOS proživljavali najžešći udar zbog svojih oznaka. Tada se također s njima solidarizirao uz ove riječi:

“Ovaj grb se nalazi na ‘zidu ponosa’ naše Udruge u bazi današnje Antiterorističke jedinice Lučko. Antiteroristička jedinica Lučko osnovana je 7. 9. 1990. g i uz Prvi hrvatski redarstvenik to je PRVA legalna i oružana postrojba u Republici Hrvatskoj.
Kada je ATJ Lučko formirana, ona je nastala od Prvog hrvatskog redarstvenika.
Njeni ratni pripadnici čiji sam i ja bio pripadnik od prvih dana nisu htjeli nositi zvijezde na kapama već su prvi u Republici Hrvatskoj nosili s ponosom svoj hrvatski grb tada s prvim bijelim poljem.
Pod njim su naši ratni pripadnici slomili zube veliko srpskom agresoru a naši ratni prijatelji ginuli na ratištu. Zato ne ćemo nikada nikome dopustiti da se taj dio hrvatske povijesti izbriše.
Koliko god hrvatski grb s prvim bijelim poljem neki krugovi osporavali i sviđalo se to nekome ili ne. Uvjeren sam da će vječno krasiti bazu ATJ Lučko dokle god bude živ i zadnji ratni pripadnik ove najelitnije postrojbe u Domovinskom ratu… “

Dnevno.hr

 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr