Lika nekretnine

Proslavljena 40. godišnjica ređenja Andrije Kekića

Objavljeno: 12.04.2019

SINAC - U ponedjeljak, 8. travnja  u župnoj crkvi sv. Ilije u Sincu bilo je kratko, skromno ali značajno slavlje. Radi se o proslavi 40. godišnjice svećeničkog ređenja vlč. Andrije Kekića.

Andrija je sin Nikole i Jelene Kekić, rođen u župi Kaš 2. travnja 1952. g. Roditelji su imali njih osmero djece. Četiri kćeri i četiri sina. Jedan mu je sestra redovnica kod sestara Majke Terezije. Sada djeluje u Švedskoj. Studirao je teologiju u Zagrebu. Zaređen je za svećenika u grkokatoličkoj crkvi Sv. Ćirila i Metoda u Zagrebu na Cvjetnicu, 8. travnja 1979. godine. Do sada je službovao u više župa: u Karlovcu (na Dubovcu), u župama Žumberka gdje je u dva mandata bio i dekan Žumberačkog dekanata. U Sloveniji je vršio službu dušobrižnika za vjernike Hrvate. Kratko vrijeme u svojoj biskupiji bio je ravnatelj Caritasa te neko vrijeme također obavljao i službu ekonoma biskupije. U Gospićko-senjsku biskupiju došao je prije šest godina te nepune četiri godine bio župnikom Sv. Jelene u Rakovici. Župu Sinac, Čanak i Ramljane preuzeo je u rujnu 2017. 

U ime svećenika Otočkog dekanata čestitao je svečaru mons. Tomislav Šporčić, istakavši revnost i veliku zauzetost u pastoralnom djelovanju kako u njegovim župama tako i na razini dekanata. Kekić je sa svojim djelovanjem zaista velika posebnost i njegovo djelovanje unosi bogatstvo pastorala. Jednostavnošću i širokom djelatnošću djeluje poticajno i primjerno – istakao je Šporčić.

ŽO/M.K.

 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr