Lika nekretnine

Otočki umirovljenici aktivni i uspješni

Objavljeno: 03.06.2019

Članovi udruge umirovljenika iz našeg grada ne miruju.Tek što su se stišali dojmovi s putovanja u Biograd n/m,otoke Ugljan i Pašman,ponovo su se dali na put. Ovaj put bilo je to gostovanje na tradicionalnim susretima umirovljenika susjednih županija,ovaj put kod domaćina u Novom Vinodolu.

Prošle subote njih tridesetak odazvalo se pozivu da učestvuje na sportskom takmičenju udruga umirovljenika, a sada kad se razmotre rezultati, dojam je više nego zadovoljavajući. Domaćin susreta udruga umirovljenika iz Novog srdačno je dočekala goste koji su pristizali sa svih strana tako da se na okupu našla i ekipa iz Otočca.

Poslije zakuske i pozdrava s „starim“ poznanicima prešlo se na takmičarski dio. Ekipe su se natjecale u pikadu, košarci, beli, šahu kuglanju, bacanju kolutova i briškuli.

Članovi udruge iz našeg grada natjecali su se u šest disciplina, a ako se uzme u obzir da se svaki natjecatelj mogao takmičiti samo u jednoj od disciplina onda je na kraju uspjeh Otočkih penzića više nego uspješan.

Od šest disciplina,ekipe iz Otočca osvojile su pet medalja i gle čuda svu u srebru. Pet srebrenih medalja podijeljeno na broj takmičara iz Otočca ukazuje na činjenicu da je skoro svaki član udruge osvojio medalju.

Varaju se oni koji misle da je bilo lako takmičiti se s ekipama čiji broj takmičara nadmašuje ovu udrugu no želja i zalaganje bilo je na visini pa i rezultat nije izostao.

Jedino muška ekipa u kolutovima nije osvojila medalju,ali oni to prebacuju na izostanak najboljeg takmičara gsp.Ante Marinića koji nije bio prisutan,tako da…a bože moj.

Ljeto je tu stoga je za očekivati da neće proći mnogo vremena a da Otočki penzići kako oni sebe nazivaju ne odu opet na put, planovi su opsežni, pa preostaje nam da im zaželimo sretan put i puno uspjeha u promicanju imena našega grada,grada Otočca u Gackoj.

 

Tekst i slike:

Stjepan Brajković Murta.

 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr