Lika nekretnine

Hortikultura priča iz Sinca

Objavljeno: 05.06.2019

SINAC - Riječ hortikultura dobivena je spajanjem latinskih riječi hortus – vrt i colere – uzgajati. Prvo poznato korištenje riječi hortikultura datira iz 1631. godine kada Peter Lauremberg organizira raspravu pod istim imenom.

Hortikultura je znanost o uzgoju i njezi flore i faune. Obuhvaća brigu o tlu, uzgoj, razmnožavanje, ishranu i oplemenjivanje bilja, proučava biljne bolesti, štetnike i ekologiju zemljišta. Kao umjetnički i estetski aspekt hortikultura obuhvaća i planiranje i oblikovanje zelenih površina.

Ovih dana svjedočimo uređenju i održavanju zelenih površina u Sincu na Majerovom vrilu. KUD „Lipa“ se pobrinuo da na toj lokaciji gdjegdje  viri pokoji cvijetak, a djelatnici Javnih radova koje je Grad Otočac kroz mjeru za zapošljavanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje uposlio uredili su zelene livadne površine kvalitetnom košnjom te uklanjanjem pokošene trave.

Svakako višestruko vrijedan rad i pažnja kako za lokalno stanovništvo tako i za veliki broj posjetitelja, a u vrijeme lipnja posebice školaraca koji  u značajnom broj od pet i više autobusa dnevno pristižu na ovu već poznatu turističku destinaciju Gacke doline. Uz Sinac česta je kombinacija ovakvih izleta posjet utočištu za medvjede u Kuterevu. Dragi ljudi, dobro nam došli!

 

Jasna Ilić

Foto: Jasna Ilić

 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr