Lika nekretnine

Sat povijesti o Domovinskom ratu na otvorenom

Objavljeno: 11.06.2019

OTOČAC - Branitelji za učenike, učenici za branitelje! Tako bismo mogli nazvati slogan jučerašnjeg predavanja pukovnika Drage Bilovića o Domovinskom ratu. Pored povijesne istine o ratnim stradanjima Otočca, pukovnik se zahvalio učenicima na lijepom nastupu za Dan brigade koji su svi branitelji, a posebice ministar branitelja Tomo Medved s divljenjem pohvalili. 

Suradnja učenika i branitelja ostavlja radost neupitne ljubavi prema domovini koja je obranjena oružjem, a čuva se srcem. Pukovnik Bilović, ukratko je spomenuo najvažnije datume i događaje vezane za obranu Otočca. Objasnio je značaj svih sudionika obrane Otočca, misleći na hrvatsku vojsku, policijske snage i Narodnu zaštitu kao i na civilno stanovništvo koje je bilo velika potpora i sigurno utočiste gardistima. U želji da učenici dobiju sto zorniju sliku ratnoga Otočca, pukovnik je svoje predavanje složio u priču koju će učenici razumjeti i lako zapamtiti.

Na kraju je ponestalo vremena što je navelo na zaključak da bi ubuduće trebalo planirati dva  ovakva sata.

U svakom slučaju, projekt suradnje učenika i branitelja, ukazuje prije svega, na braniteljski moral  i čast koji je uvijek i svagda pozvan širiti domoljublje.

Jučerašnji sat povijesti, upravo je sat domoljublja koje se manje uči, a više gradi i njeguje. Veliki je to podstrijek za učenike i zadovoljstvo za branitelje.

I.B.

Foto: B.K. 

 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr